Volwassen worden lespakket

Hoe maak je kinderen bewust van de lichamelijke veranderingen op weg naar volwassenheid?  De antwoorden op deze vragen vormen de kern van het lespakket Volwassen Worden. 

Prijs:
(excl. verzend- en administratiekosten)
Bestelnummer: 6540P
Op voorraad

Themagebieden: 

 • Ontwikkeling en pubertijd 
 • Geslachtsorganen 
 • Cyclus en menstruatie 
 • Menstruatie hygiëne 
 • Tampongebruik   

 Voor jonge mensen is het belangrijk dat zij zich bewust zijn van de veranderingen die hun lichaam doormaakt tijdens de puberteit. Maar vooral aan het begin van deze overgang van kind naar volwassene varieert de voorkennis over veranderingen in het lichaam sterk van leerling tot leerling. De lichamelijke veranderingen, waar alle meisjes en jongens mee te maken krijgen op weg naar volwassenheid, vormen de kern van het lespakket. Uw leerlingen ontdekken wat die veranderingen precies inhouden, dat de ontwikkeling die zij doormaken heel normaal is en dat het iets is waar ieder meisje en elke jongen mee te maken krijgt.

Bestel nu

Vul het bestelformulier volledig in. Wij gebruiken uw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en voor de verzending van het lespakket.

De pakketten worden alleen binnen Nederland verzonden. Levering binnen 3-5 werkdagen, aan adressen van Nederlandse scholen.

Lesmaterialen

Verplichte invoer
Verplichte invoer

Contact informatie

Verplichte invoer
Verplichte invoer
Verplichte invoer
Verplichte invoer
Verplichte invoer

Adresgegevens

Verplichte invoer
Verplichte invoer
Verplichte invoer
Verplichte invoer
Verplichte invoer

Aanvullende informatie

Verplichte invoer
Verplichte invoer

Voorwaarden

Geef aan dat u akkoord bent met onze privicayverklaring

Beschrijving

GRATIS vernieuwd lespakket over de puberteit voor het primair onderwijs (groep 7-8) en het voortgezet onderwijs. Met:

 • Digitaal leerlingenboek
 • Docentenhandleiding (online te downloaden)
 • 15 x Speciaal boekje voor meisjes + proefpakjes o.b.® tampons
 • 15 x Speciaal boekje voor jongens
 • Bekkenbodemprofiel (levensgroot reliëf)
 • Film (Online te bekijken)
 • Website voorlichtingsles.nl.

De lichamelijke veranderingen, waar alle meisjes en jongens mee te maken krijgen op weg naar volwassenheid, vormen de kern van het lespakket. Uw leerlingen ontdekken wat die veranderingen precies inhouden, dat de ontwikkeling die zij doormaken heel normaal is en dat het iets is waar ieder meisje en elke jongen mee te maken krijgt.

Boekje voor de meisjes

In dit boekje wordt dieper ingegaan op het onderwerp menstruatie en is uitgebreide informatie te vinden over het gebruik en de werking van tampons, maandverband en inlegkruisjes. Bij ieder boekje zit een proefpakje o.b.® tampons.

Boekje voor de jongens

Speciaal voor de jongens is er een boekje waarin dieper wordt ingegaan op de veranderingen van het lichaam in de puberteit.

Bekkenbodemprofiel

Gebruik van het bekkenbodemprofiel (levensgroot reliëf) is facultatief. Aan de hand van het model kunt u de werking van een tampon demonstreren en uitleg geven over de geslachtsorganen.